Når vi kigger på ingredienser listen, så kan vi støde på mange betegnelser, men hvad er det reelt?
Friskt kød: Her kan der være tale om reel kød, men producenterne får det som regel i frossen tilstand. Kvaliteten er ofte høj, men det er altså ikke de fine plankebøffer der bruges her. Der er tale om alt det kød, som vi ikke har kunne bruge til menneskeføde, et godt sådan set kan være fint nok.
Kødmel: Lav kvalitet ofte forarbejdet flere gange i processen og med lav ernæringsværdi.
Tørret eller dehydreret kød: Som regel god kvalitet af kød der er tørret. Tørret kød har den fordel at det kan holde sig rigtig længe og derfor bruges det ofte.
Hydrolyseret kød eller protein: Her er der tale om en kemisk proces som kødet er blevet udsat for, som gør at proteinet bliver spaltet til aminosyre. Dette gør at kroppen ikke længere vil kunne genkende det og dermed vil det ikke give en allergisk reaktion såfremt dyret døjer med dette. Derfor bruges det blandt andet i "allergi venligt foder". Ulempen er dog at maven selv har brugt for at bearbejde føden og den proces fratager hermed dyret for. Hydrolyseret ingredienser bruges meget i foder, og det er heller ikke beregnet som allergivenligt. Det er ofte lavet på dårlig kvalitetskød.